Kandydat do sejmiku Województwa MazowieckiegoStanisław Szulczyk,

dodano 2014-10-28 08:14 w kategorii: Ludzie

Stanisław Szulczyk, sochaczewianin, absolwent trzech uczelni: Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Kielcach, Uniwersytetu Warszawskiego i Akademii Nauk Społecznych w Warszawie. Mgr historii i dr nauk humanistycznych. Doświadczony samorządowiec, były radny powiatu, zastępca a następnie burmistrz miasta Sochaczewa, wykładowca wyższej uczelni. Aktywny członek lewicowych organizacji politycznych. Praca w samorządzie wszystkich szczebli to według mnie realna służba i powinność wobec wyborców, a nie prezentacja pustych haseł i obietnic bez pokrycia. Aktualnie przewodniczący Rady Nadzorczej największej spółdzielni mieszkaniowej w Sochaczewie. Zachowując nade wszystko szacunek dla człowieka, swoje doświadczenie naukowe, zawodowe i samorządowe – pragnę wykorzystać dla dobra małych ojczyzn, mojego miasta, powiatu i Mazowsza. Do tego celu będzie przyświecać mi moje hasło wyborcze, które brzmi: ”Przywrócić zaufanie do władzy”.